Anti-druk is een techniek waarbij bijvoorbeeld vilt rond een pijnlijke plek wordt geplakt. Hierdoor kan er minder druk en wrijving op de plek zelf komen, waardoor u minder of zelfs geen pijn meer voelt. Dit blijft dan enkele dagen tot maximaal 2 weken zitten. Uw pijnlijke plek krijgt hierdoor rust en kan zich herstellen. U dient er wel rekening mee te houden, dat deze vorm van anti-druk altijd een tijdelijke oplossing is. Soms kan het ook gebruikt worden om de tijd te overbruggen voor een meer definitieve oplossing ,denk hierbij bijvoorbeeld aan een steunzool.
Wanneer wordt dit toegepast?
Deze techniek wordt toegepast bij onder andere pijnlijke plekken door eelt, likdoorns, wratten, kloven, ingroeiende nagels of een ontstoken wond. Maar denk ook aan hamertenen of de pijnlijke knobbel aan de zijkant van de voet bij de grote teen (ook wel bekend als Hallux valgus).
Hoe verwijdert u het materiaal?
Om de antidruk te verwijderen, moet het worden nat gemaakt. Dit kunt u doen door een douche te nemen of een (voeten)bad. Het materiaal kan dan met een rollende beweging van de plek worden gehaald. Door de rollende beweging wordt uw huid het minst belast.
Waar moet u verder op letten?
U dient ervoor te zorgen dat het anti-drukmateriaal droog blijft. Om te douchen, kunt u een plastic zak over uw voet doen. En om uitglijden te voorkomen, kunt u het best een sok over de plastic zak doen. Toch nog nat geworden? Dan kunt u met een haardroger het materiaal weer droog blazen.